Обласна бібліотека для дітей Житомирської обласної ради

text<обласна бібліотека для дітей житомирської обласної ради>text

23 жовтня 2014 р.

Краєзнавчі розвідки: Микола Петрович Колесник

 Маючи знакову зустріч у нашій бібліотеці із Марією Леонтіївною Колесниковою - дружиною відомого лікаря та майстра слова Житомирщини Миколи Петровича Колесника (06.10.1922-08.02.1999), ми дізналися маловідомі сторінки життя письменника.
      Такими людьми, як Микола Петрович, слід тільки захоплюватися.          Різностороння особистість, лікар та літератор, М. Колесник (справжнє прізвище Колесников) був завжди помітною фігурою культурного світу Житомира. Завжди життєрадісний він умів вислухати, вмів сказати своє.
     "Житомирський період" для М. Колесника був найпліднішим на літературній ниві.  Впродовж 33-х років він жив і працював у м. Житомирі. Як розповідає нам його дружина, Микола Петрович був дуже працелюбним. У кожного письменника є своє улюблене коло тем і проблем. Мабуть, не знайдемо в М. Колесника жодного твору, в якому б він не змальовув радість праці людини.
      Шлях Миколи Колесника - це шлях обдарованої людини, лікаря за професією, який став професійним літератором.
     Завдяки дружині письменника, шановній Марії Леонтіївні, сьогодні маємо у фондах нашої бібліотеки цікаві видання Миколи Петровича для дітей, а також фото із власного сімейного архіву. 

2 коментарі:

  1. Гарний матеріал краєзнавчий.Це вже є сучасне краєзнавство .яке небхідно розвивати для майбутнього. І це має бути метою і завданням справжнього бібліографа. І тобі Наталко легко вдається ним стати. Браво!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, шановна Ольго Григорівно! Дійсно, краєзнавча бібліотечна діяльність - одна із унікальних сфер, яка не лише дає нам нові знання, а й стимулює пізнавати нові горизонти, надає бібліотекам неповторного місцевого колориту. Головне, що мені надзвичайно подобається моя робота!!!

      Видалити