Обласна бібліотека для дітей Житомирської обласної ради

text<обласна бібліотека для дітей житомирської обласної ради>text

5 травня 2015 р.

Дитячі жанри Софії

         Дитячі книги - це цілий світ, все найцікавіше і загадкове у світі дітей - з них. Але найбільше задоволення приносить книга, яка зроблена власноруч. Її хочеться перечитувати знову і знову.
        Неабияке захоплення можна отримати від першої маленької книжечки "Дитячі жанри" учениці 2-В класу СЗОШ № 12 ім. С. Ковальчука Софії Глюзи (кл. кер. Тетяна Миколаївна Дугар). Перша проза, поезія, прекрасні авторські малюнки - все це зібрано в одному.  
        Сьогодні ТВОРЧА СТЕЖИНКА пропонує до вашої уваги деякі сторінки цієї чудової творчої роботи. 





                                            Чудова мрія
        Жив був хлопчик на ім’я Вася. Він мріяв полетіти на іншу планету, наприклад, Марс. Вася був дуже здібним хлопчиком і коли він виріс, його мрія здійснилася. Вася побудував ракету і полетів на планету Марс. Коли хлопчик прилетів, то побачив червону планету. У Васі виникла ідея, що на цій планеті можна вирощувати рослини для створення ліків від усіх хвороб. Він довго й наполегливо працював й, нарешті, виростив «червоні марсіанки» - рослини, що лікують невиліковні хвороби. Завдяки «червоним марсіанкам» людство живе довго і щасливо. От такий був хлопчик Вася. Батьки ним дуже пишалися.



Як гриби ховалися
      Жили-були у лісі два братика білих гриба. Старшого звали Білячок, а молодшого Білявчик. Жили вони весело, без турбот. Якось на галявину, де вони росли прийшли люди. Білячок і Білявчик злякалися, але раптом прилетів вітер і притрусив їх сухим опалим листячком. Люди пройшли повз грибочків і не побачили  їх. Ось так гриби ховалися.

Осінь
Хтось до нас прийшов,
Позолотив листя.
Це, малята, жовта осінь,
Гарна чарівниця.
 Бажаємо Софійці натхнення та творчості. Нехай все вдається! 


Немає коментарів:

Дописати коментар