Обласна бібліотека для дітей Житомирської обласної ради

text<обласна бібліотека для дітей житомирської обласної ради>text

28 листопада 2013 р.

Як написати творчий пост на блог

Блог ТВОРЧА СТЕЖИНКА розпочинає цикл інтернет-уроків від Наталки Читалки "Навчаємось разом", де можна буде отримати покрокові інструкції створення цікавих, творчих постів для блогу. Запрошую всіх до обговорення та обміну досвідом *) 
Мета блогу ТВОРЧА СТЕЖИНКА – розкривати талант, представляти користувачів нашої бібліотеки як унікальних особистостей, здійснювати рекламу їх творчих здібностей, умінь та навичок. За допомогою блогу ТВОРЧА СТЕЖИНКА ми хочемо показати, що користувачі Житомирської обласної бібліотеки для дітей вміють не тільки читати, вони ще надзвичайно талановиті: пишуть вірші, танцюють, співають, вміють гарно малювати тощо.
Вміст блогу можна уявляти собі як стрічку, на якій в хронологічному порядку згідно з датами їхньої публікації блогером йдуть дописи, так звані пости, один за одним. Оскільки з часом у блозі накопичується багато постів, зазвичай ця стрічка займає кілька веб-сторінок, так що найновіший пост займає верхню частину сторінки. Як правило, сторінки блогу також містять посилання на архів блогу, тобто на попередні пости згруповані по місяцях і роках. Отже навігація блогу в хронологічному порядку є дуже легкою.
Типово окремий пост у блозі має заголовок, дату публікації, власне, зміст, який складається з гіпертексту (думки автора, цитати тощо), посилань на інші сайти та блоги в Інтернеті, інколи зображень чи навіть відео. Також пост містить коментарі до нього, залишені відвідувачами та просту веб-форму, за допомогою якої вони долучають ці коментарі.
Як пише пости Наталка Читалка на блог ТВОРЧА СТЕЖИНКА:
- працюючи з дітьми, з’являється ідея розповісти про талант конкретного читача Житомирської обласної бібліотеки для дітей;
-  далі знайомимось з PR особистістю, складаємо коротку характеристику;
- вивчаємо напрями творчої діяльності юної особистості для того, щоб орієнтуватися у видах мистецтва, до яких має нахил дитина;
- обговорюємо модель (форму) представлення посту (на приклад, за допомогою відеоуроків з подальшим виставленням для загального перегляду на сайті YouTube, створення аудиороликів, проведення майстер-класів, презентації творчих виставок тощо);
- підбираємо матеріал, групуємо його, перевіряємо та публікуємо;
- завжди відповідаємо на коментарі. Якщо хочете, щоб люди цікавилися тим, що ви презентуєте, потрібно проявляти непідробний інтерес до їх відповідної реакції;
- пишемо доступною, повсякденною мовою, зрозумілою для всіх;
         - пишемо щиро, намагайтеся аби наші тексти не були офіційними.
                                                      Бажаю успіху!
Пишіть разом з нами!!!
Продовження читайте у наступних постах)))

7 коментарів:

  1. Дуже гарна ідея, надзвичайно корисна та необхідна. Будемо стежити за вашими інтернет-уроками. Як кажуть у народі - "Віу живи, вік учись".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, пані Людмило, приємно, буду намагатися ділитися своїм маленьким досвідом блогині))) Із задоволенням запрошую до обговорення тем, які будуть висвітлюватися і які б ви, можливо, хотіли побачити*)

      Видалити
  2. Ой, перепрошую за помилку, на жаль зір підводить.

    ВідповістиВидалити
  3. Молодець, потрібне діло розпочинаєш, Наталка Читалка!!! Правильно, навчився сам - навчи інших!!! Буду час від часу забігати до тебе на уроки, гадаю ти не проти. Успіхів!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, пані Ольго! Звичайно, я буду дуже рада вас бачити у себе в коментаторах. До речі, до цих пір все вагалась, чи потрібно про це писати, адже й так все всі знають, можливо, ще краще за мене*) Але, тепер упевнена, що, можливо комусь стану корисна, з'явиться можливість обмінюватися досвідом :) На зв'язку!

      Видалити
  4. Автор видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  5. Колегі, дуже приємно, що пост від Наталки Читалки викликав у вас інтерес. Запрошуємо відвідувати створений нами допоміжний ресурс для бібліотекарів Агенція бібліотечних інновацій
    http://childlibr.org.ua/index.php?m=content&d=viewctg&ctgid=40. Де, будуть публікуватися поради не тільки від Наталки Читалки, а й від інших фахівців нашої бібліотеки. Усяких бібліотечних гараздів всім:)

    ВідповістиВидалити