Обласна бібліотека для дітей Житомирської обласної ради

text<обласна бібліотека для дітей житомирської обласної ради>text

18 лютого 2013 р.

..."Здравствуйте, я ваш кузен из Житомира"

    Сьогодні ми святкуємо день народження Ларіосика - відомого літературного героя п'єси "Дні Турбіних" та роману "Біла гвардія" Михайла Булгакова. Як відомо, більшість творів письменника автобіографічні. "Кузен із Житомира Ларіосик" (або ще Ларіон Ларіонович Суржанський) - це ніхто інший як Микола Михайлович Судзіловський - двоюрідний брат Л. С. Карума.
     У 2007 р. на вулиці Київській біля кінотеатру «Україна» був встановлений пам’ятник ЛаріосикуІсторики і працівники житомирського архіву встановили, що він народився 18 (5 за старим стилем) лютого 1896 року. Ініціатором свята вже декілька років поспіль виступає Євген Тіміряєв - голова ЖОГО "Русское содружество".
Пам'ятник Ларіосику - це перший пам'ятник літературному герою у нашому місті, своєрідний прототип молодого юнака, який викликає особливу симпатію у житомирян. Існує думка, що коли доторкнутися до конверта в простягнутій руці Ларіосика і загадати бажання, то воно неодмінно здійсниться. Отож, загадуємо бажання;)))
Детальніше читайте тут:

6 коментарів:

  1. Зараз як загадаю бажання,щоправда віртуально,але сподіваюсь воно здійсниться: Бажаю завітати до Житомира!!!

    ВідповістиВидалити
  2. Як цікаво :-) Обов'язково навідаюсь до цього пам'ятника, коли буду в Житомирі і загадаю бажання :-)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Приїжджайте, чекаємо в гості й до нашої бібліотеки!!!

      Видалити
  3. Ой, як цікаво! Я не знала про цей факт. Отже, буду в Житомирі, неодмінно завітаю до Ларіосика із своїм бажанням... і нехай попробує його не виконати. Тоді я тричі доторкнуся до конвертика! - Звісно жартую. А якщо серьозно, то дякую шановна Наталка Читалка за цю публікацію.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Завжди будь-ласка, адже часто проходимо повз якогось визначного місця і не знаємо таких цікавих історичних фактів :*)

      Видалити