Обласна бібліотека для дітей Житомирської обласної ради

text<обласна бібліотека для дітей житомирської обласної ради>text

21 лютого 2013 р.

Афганістан болить в моїй душі


   Вчора ми пригадали одну з трагічних сторінок історії нашого народу, події, які донедавна були маловідомі. Наша зустріч-пам'ять «Афганістан болить в моїй душі» була присвячена вшануванню подвигу воїнів, які в далекому Афганістані виконували свій інтернаціональний обов’язок.
        15 лютого 1989 року радянські війська були повністю виведені з Афганістану. Тепер цей день відзначається в Україні як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ніхто не забутий, ніщо не забуто. Та щоб не забути, треба пам’ятати, а щоб пам’ятати, треба знати.
Присутні на заході учні 7 класу ЗОШ № 7 м. Житомир дізналися про героїв цієї страшної війни, у тому числі про афганців-житомирян (Сергія Ковальчука, Володимира Гаврилюка, Володимира Стеценко та ін.), почули поезії з уст ведучої заходу, бібліотекаря відділу обслуговування учнів 5-9 класів Туровської Л. О.
    Дехтяренко Микола Іванович – член правління міської спілки воїнів-інтернаціоналістів, учасник бойових дій в Афганістані розповів свої спогади, вистраждані там, далеко від рідного дому.

     «Нема більшої любові, ніж та, коли поклав душу свою за друзів своїх», - сказано в Євангелії. Тож наші хлопці віддавали своє життя, вважаючи, що захищають інтереси дружнього афганського народу. Пісню «Мої друзі і я» для всіх присутніх виконали учні 10 класу ЗОШ № 8 Сарнавський Богдан та Ковальчук Олександр.
        Війна… Це слово звучить як постріл. Де війна, там сльози, горе, смерть. Страшно, що слово «війна» - жіночого роду. Найважче, мабуть, у той час було матерям, для яких ця війна не скінчилася й досі. У театралізованій інсценізації «Без тебя, сынок, осталась» виступили бібліотекарі відділу обслуговування учнів 5-9 класів Огородник Т. Л., Щенявська Н. В. та Салійчук М. О., які зачитали листи воїнів-афганців. 




4 коментарі:

  1. Ми повинні розуміти трагізм участі в афганській війні тоді ще радянських людей, бо через Афганістан пройшло їх з України більше 160 тисяч. Пам'ятаймо про це.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сумна подія, яка й досі тривожить наше серце і душу...

      Видалити
  2. Зустріч-пам'ять "Афганістан болить в моїй душі"надовго залишиться в серцях учнів 7 класу, адже вони не просто дізналися про цю трагічну подію зі сторінок підручника Історії, а були присутні на театралізованому заході, познайомилися з учасником бойових дій в Афганістані, почули його розповідь про трагічні спогади тієї жахливої війни. Нехай ця зустріч буде уроком для майбутніх поколінь - жити потрібно заради життя на землі, гідно, справедливо, в мирі, дружбі, злагоді всім країнам та народам.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, і саме ці прості істини, збереження миру на землі, бібліотекарі хотіли донести до учнів на цьому заході

      Видалити