Обласна бібліотека для дітей Житомирської обласної ради

text<обласна бібліотека для дітей житомирської обласної ради>text

21 березня 2013 р.

Краса слова у поезії

Поезія - це завжди неповторність,
Якийсь безсмерний дотик до душі...
Ліна Костенко
      Література  - це доля. До високої таїни слова кожен приходить по-своєму: один спалахує яскравою зіркою і все життя гріється у сяйві цього світла, інший ще довго йде до своєї вершини. Сьогодні особливе свято, яке відзначається щороку 21 березня в день весняного рівнодення -Всесвітній день поезіїБлог ТВОРЧА СТЕЖИНКА від щирого серця вітає всіх поетів та тих, хто просто закоханий у світ чарівного поетичного слова. Чомусь зараз спадає на думку поезія Ліни Костенко "Крила" у бездоганному виконанні Богдана Ступки, яку пропоную до вашого перегляду:
     А й справді, "...людина, ніби не літає, а крила має..." Я вважаю, про крилатість людини говорять її найкращі людські чесноти: доброта, чесність, щирість, вірність, працьовитість, щедрість і т. д. Це справжні крила для людини, які тримають її на землі і роблять життя прекрасним. Поезія може чарувати, надихати, підбадборювати, заспокоювати, зцілювати... А ще, поезія - це політ фантазії, творчої думки, які здатні торкнутися струн душі людини.  

2 коментарі:

  1. Дійсно, поезія надихає, зачаровує, творить дива. Поезія - це справді найтонше доторкання до серця, душі людської. Взаємно, шановні колеги, з Всесвітнім днем поезії!

    ВідповістиВидалити