Обласна бібліотека для дітей Житомирської обласної ради

text<обласна бібліотека для дітей житомирської обласної ради>text

19 липня 2013 р.

Завітай у світ чудес

       Справжня чудо-виставка сакральної ляльки-мотанки майстра народної творчості, лялькарки Анни Івченко проходить зараз у нашій бібліотеці. Кожен край має свої таланти. Не перевелися вони і у нас, на Житомирщині, де такі люди, як Анна Михайлівна, створює своїми руками справжні шедеври, диво-ляльку. 
     Анна Михайлівна має дві вищі освіти - педагогічну та мистецьку, що і стало визначальним фактором її творчої діяльності. Більше 20 років роботи на педагогічній ниві були присвячені розвитку творчих здібностей учнів віком від 3 до 16 років. Анна Михайлівна - вчитель вищої категорії, має звання старшого вчителя.
       Член творчої молодіжної Спілки художників та мистецтвознавців у Житомирській області. Приймала участь у всіх виставках, що організовувались Спілкою. Також мала окремі виставки на тему вишивок та розпису, бо з дитинства закохана у народне мистецтво.
     Цікавість до народної ляльки-мотанки почала розвиватися під впливом вивчення старовинних ляльок інших народів світу та інших культур. Завдячуючи старанням Олега Земнухова, що очолює "Українську Духовну Республіку" в Житомирській області, Анна Михайлівна стала ученицею знаменитої на всю Україну лялькарки Валентини Бердник-Сокоринської. Зараз вона виготовляє ляльки саме за її технологією, хоча відвідувала майстер-класи й інших майстрів-лялькарів. Від щирого серця бажаємо Анні Михайлівні тієї життєдайної сили, яку несе в собі прадавня культура, нових злетів, творчості, натхнення...
         Виставка буде проходити до 31 серпня 2013 року. Завітайте до нас! :*)















6 коментарів:

  1. Мотанка - це особливий стан душі та зв'язок поколінь. Ці чудові ляльки-мотанки передають потужну енергетику, тим самим оберігаючи від бід і нещасть майстриню, яка їх створила. А тепер вони будуть оберігати всіх у бібліотеці. Творчого натхнення та всіх благ пані Анні!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за щирі побажання! Так, пані Ольго, якась надзвичайна магічна сила оберегів панує зараз у нашій бібліотеці.

      Видалити
  2. Творчі людии - особливі люди, їх душа і світогляд ваблять, бентежать думки: як їм вдається творити такі шедеври,а саме ексклюзивні ляльки-мотанки? Звідки черпають натхнення, уміння, всидчивість, адже це клопітка праця, яка потребує багато часу та енергії. Захоплююсь чудовою майстринею пані Анною. Зичу їй творчих невичерпних ідей з подальшою їх реалізацією у сіт краси чудо-виставок, які зігрівають серця вдячних відвідувачів.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, на мою думку, пані Анна надзвичайно талановита, справжня майтриня своєї справи!!!

      Видалити
  3. Чудовий пост про мотанку. Наталка-молодчинка!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Завдяки тому, що саме ви повірили в мої сили, це стимулювало мене працювати творчо, по-сучасному. Дякую, моя дорога Ольго Григорівно!!!

      Видалити