Обласна бібліотека для дітей Житомирської обласної ради

text<обласна бібліотека для дітей житомирської обласної ради>text

18 січня 2014 р.

Житомирський регіональний PR-офіс до старту готовий*)

     Сучасна бібліотека - це зовсім інший формат. Сьогодні все по-іншому. Сучасна бібліотека - це новий простір, нові методи роботи, нові читачі і т. д. Але книга є і залишається гарним трендом. Сучасна бібліотека - це, насамперед, сучасний бібліотекар, який завжди тримає руку на пульсі нових бібліоподій.
   Нещодавно Житомирська обласна бібліотека для дітей стала однією із переможців нового Всеукраїнського проекту програми Бібліоміст на створення регіональних PR-офісів сучасних бібліотек, створивши таким чином PR-офіс бібліотек Житомирщини, до складу якого увійшли:
1) Житомирська обласна бібліотека для дітей, модератор Наталя Журавська - керівник  PR-офісу бібліотек Житомирщини;
2) Бібліотека Житомирського національного агроекологічного університету, модератор Ірина Гейзе - спеціаліст із зв'язків з друкованими та онлайн-ЗМІ;
3) Попільнянська районна бібліотека для дітей, модератор Людмила Пилипчук - спеціаліст зі зв'язків з ТБ та радіо;
4) Бібліотека-філіал № 3 Коростенської МЦБС, модератор Олена Бондарчук - аналітик;
5) Житомирська обласна бібліотека для юнацтва, модератор Олена Іщук - спеціаліст із комунікації зі ЗМІ через соцмережі;
6) Бердичівська міська бібліотека для дітей Бердичівської МЦБС, модератор Валентина Петрухіна - спеціаліст із розвитку зв'язків з медіа.

       Регіональні PR-офіси створені у 10 областях України ( 1. Житомирська обласна бібліотека для дітей; 2. Волинська обласна бібліотека для дітей; 3. ОКЗ "Сумська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Н. Крупської"; 4. Центральна міська бібліотека ім. В. Г. Короленка м. Маріуполя, Донецька область; 5. КЗ "Централізована система публічних бібліотек м. Слов'янська", Донецька область; 6. Кіровоградська МЦБС; 7. ЦБС м. Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область; 8. КЗ "Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека"; 9. КЗ "Барська районна бібліотека"; 10. Запорізька обласна бібліотека для юнацтва) і почнуть працювати з лютого 2014 року до квітня 2014 року включно. 
    
    Мета PR-офісів сучасних бібліотек - це регулярна робота зі ЗМІ та піар для інформування населення про нові послуги та форми роботи через журналістів ТБ, радіо, газет, онлайнових ЗМІ.
     15 січня 2014 року Житомирська обласна бібліотека для дітей провела інноваційний тренінг-семінар щодо ознайомлення із роботою Житомирського PR-офісу всіх його учасників. Детально переглянувши медіа-план нашої роботи, учасники PR-офісу бібліотек Житомирщини дізналися основні правила PR-фахівця, методику написання прес-релізів та складання прес-кіту для журналістів тощо і до виконання своїх завдань абсолютно готові!
   Головне, любіть те, що ви робите! 
Учасники PR-офісу бібліотек Житомирщини





6 коментарів:

  1. Дійсно, якщо любити свою справу, то успіх гарантовано! Дуже корисний був інноваційний тренінг-семінар - так, ми готові до виконання своїх завдань! Дякуємо за навчання.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Людмило Станіславівно за співпрацю! Я дуже вірю, що у нашої творчої команди обов'язково все вийде, потрібно тільки постаратися*)

      Видалити
  2. Вітаю з початком роботи піар - офісу Житомирщини! Пишаюсь, що саме наша бібліотека, завдяки твоїм зусиллям, започаткувала таку потрібну, цікаву бібліотечну справу. Бажаю подальших успіхів і задоволення від розпочатої роботи!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, шановні та любі Ольго Григорівно та Ларисо Анатоліївно, за підтримку та допомогу, адже саме ви стимулюєте мене здобувати нові знання, досвід та навички, які я намагаюся активно впроваджувати у свою роботу.

      Видалити
  3. Семінар був цікавим та безумовно корисним, бо бібліотекарям постійно потрібно вчитися новому і в даний час стаж бібліотечної роботи не завжди говорить про високий професіоналізм... Бібліотека змінюється і люди навіть з великим досвідом роботи повинні вчитися в молоді. А взагалі відвідуючи Вашу бібліотеку я заряджаюся енергією та творчо надихаюся. Мабуть в обласні дитячій біліотеці якась позитивна енергетика, яку випромінюють її працівники. Дякую за це. Плідної співпраці нашій команді.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибі Олено за співпрацю і за теплі слова. Особисто мені також надзвичайно приємно здобувати новий досвід з такими висококваліфікованими спеціалістами бібліотечної справи, як ви!

      Видалити