Обласна бібліотека для дітей Житомирської обласної ради

text<обласна бібліотека для дітей житомирської обласної ради>text

18 вересня 2014 р.

Фестиваль дитячого читання "Книгоманія-2014"

Сергій Очитко та Олена Креденцер
 на церемонії нагородження
        Прекрасне місто лева - Львів зачаровує усіх своєю неповторністю та загадковістю. Львів налічує 55 % усіх українських культурних пам'яток та 1,5 мільйона музейних артефактів. Саме у Львові проходить найбільша кількість фестивалів, у тому числі щорічний Фестиваль дитячого читання "Книгоманія". 
         Поїздка до Львова на фестиваль дитячого читання "Книгоманія" - головний приз, який може виграти кожен читач будь-якої бібліотеки, взявши участь у Всеукраїнському конкурсі "Найкращий читач року". Щороку в кожній області України визначають головних переможців.
      Цього року фестиваль дитячого читання відбувся 10-14 вересня і проходив в рамках 21 Міжнародного Форуму видавців. Аналогів львівського дитячого фестивалю читання в Україні немає. Це справжня казка, пронизана чудовими екскурсіями, новими знайомствами, зустрічами із письменниками тощо.
Форум видавців у Львові
Сергій Очитко на Форумі видавців
       Дитячий фестиваль у Львові - це фестиваль фестивалів, коли все місто перетворюється на Форум видавців, а також авторів, бібліотекарів, книгарів, перекладачів, ілюстраторів і, звісно, читачів. Загалом на Форум видавців завітало 317 авторів з України та з-за кордону, а саме: з Австрії, Австралії, Албанії, Болгарії, Грузії, Італії, Польщі, США, Фінляндії тощо.
   Цього року Житомирську область на фестивалі дитячого читання у Львові представляли:
Сергій Очитко - переможець серед учнів 6-х класів та Олена Креденцер - переможець серед учнів 8-х класів.
Найкращі читачі Житомирської області 2014 року у Львові
 Програма дитячого фестивалю була надзвичайно цікавою, різноманітною та інтригуючою. "Книгоманія" зібрала близько 70 дітей з різних куточків України на яких чекали:
1. Екскурсія "Львів на долоні"
Усі учасники фестивалю
Представники Житомирської області
 2. Зустріч з сучасним українським письменником Тарасом Прохасько
3. Майстер-клас з мистецтва фотографії від Віталія Грабара (фотоагенство LUFA)
4. Створення гімну "Книгоманії" з поетесою та головним редактором Видавництва Старого Лева Мар'яною Савкою
5. Урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого читання "Найкращий читач України-2014" на великій сцені Форуму видавців у Палаці мистецтв
6. Відвідування 21 Міжнародного книжкового Форуму видавців у Львові

7. Екскурсія "Середньовічний Львів" та центральна частина міста

8. Зустріч з дитячим письменником та журналістом Володимиром Рутківським у Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса
Володимир Рутківський та Наталія Марченко на зустрічі з дітьми
9. Вигадування та обирання кращих ідей для рекламних кампаній з залучення дітей до читання "Одна фраза - тисяча послідовників". Мозковий штурм за участі українських письменників Олександра Дерманського, Надії Гербіш, Андрія Бачинського, Галини Ткачук, Сергія Гридіна та Катерини Міхаліциної у Львівській обласній бібліотеці для дітей.
Надійка Гербіш дає автограф-сесію


Учасники фестивалю на Площі Ринок
10. Танцювальний флешмоб "Єдина Україна", організатор Центр сучасної хореографії SIRIUS (режисер Данило Дерега, хореограф Софія Романів)


Усі разом із постановниками танцю
11. Екскурсія містом на чудо-поїзді.
12. Вручення читацьких сертифікатів Наукової бібліотеки Львівського Національного Університету імені І. Франка, найдавнішої університетської бібліотеки в Україні.

Директор бібліотеки вручає сертифікати

13. Літературний квест від компанії "Coca-Cola Україна"
Одна із восьми команд

Капітанам команд оголошують умови квесту
14. Екскурсія коридорами Львівської обласної державної телерадіокомпанії

   Враження від "Книгоманії" залишились незабутні. Все було просто казково. Найбільше учасникам сподобалось висловлювати свої літературні та читацькі точки зору, маленькі книгомани знайшли багато друзів, з якими і надалі зможуть підтримувати зв'язок. Таким чином, можна зробити висновок про те, що читання безумовно робить кожну людину успішною та кожного разу підіймає ще на одну полицю вище. 
Приймайте участь у конкурсі та вигравайте незабутню поїздку до Львова!!!

ONE LOVE - IS BOOKFORUM! :)





15 коментарів:

  1. Вітаємо з казково-чудовою, незабутньою поїздкою до Львова! Дуже раді за Вас, Наталочко, і наших переможців з цього приводу!! Які гарні події відтворюють світлини фотографій - ніби і ми побували там разом з вами!

    ВідповістиВидалити
  2. Як добре, що читання дітей підтримується і нагороджується такою чудовою поїздкою.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Цілком згодна, адже ці сім днів були просто незабутні - море позитиву та пам'ятних емоцій!

      Видалити
  3. Щиро радію за переможців Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України". Вдячна тобі Наталка Читалка за турботу та любов до наших Житомирьких НАЙКРАЩИХ ЧИТАЧІВ під час подорожі у місто Львів , а також організаторам фестивалю дитячого читання "Книгоманія" за чудове свято книголюбів, за можливість зустрічей з письменниками та з моєю улюбленою письменницею Надійкою Гербіш. «Читай, формат не має значення!».

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Цією поїздкою можна ще раз довести, що читати - це круто!

      Видалити
  4. То була незабутня подорож!!! Рада знайомству з найкращими читачами Житомира та Наталкою Читалкою :) Сергію Очитко - персональний привіт!!!! :)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Навзаєм, моя дорога Яна Євгеніївна, я була також рада познайомитися із тобою!!!

      Видалити
  5. Вітаю ваших найкращих читачів! Їх успіх - це ваш успіх!!! Рада за читачів і за тебе, Наталочко, ви отримали чудову нагороду, відвідавши Львів - це казкове місто. Ви МОЛОДЦІ!!!

    ВідповістиВидалити
  6. Наталка я рада побачити тебе на фото у Львові . Вітаю твоїх читачів з перемогою. Буже гарні фото Як знову побувала вдома. Це рідне для мене місто. Я думаю ти отримала море позитивних емоцій і вражень.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це правда, гарних вражень залишилося багато, а ще більше спогадів про це дійсно казкове місто. Від усієї душі бажаю кожному, хоча б раз побувати там та насолодитися тією надзвичайно чарівною аурою по-львівськи*)). Дуже рада бачити такі теплі коментарі від вас, шановна пані Марія!!!

      Видалити
  7. Дуже рада за найкращих читайликів Житомирщини та за Наталку Читалку, що вони відвідали місто Львів.Таки відбувся фестиваль дитячого читання "Книгоманія", який був відмінений у травні у зв'язку з нестабільною ситуацією в Україні.Для найкраших читачів дуже важливо спілкуватись з сучасними письменниками України, познайомитись з книжковими новинками, знайти чудових друзів, які обожнюють читати.
    Бажаю нових, цікавих подорожей!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую і вам, шановна Тетяно Костянтинівно, адже ця поїздка відбулася завдяки вашим зусиллям та допомозі, наступного року їдемо тільки разом з вами*))

      Видалити