Обласна бібліотека для дітей Житомирської обласної ради

text<обласна бібліотека для дітей житомирської обласної ради>text

29 березня 2016 р.

Мистецтво бібліотечної журналістики

  У наш час бібліотечна професія модернізувалася, у сучасного бібліотекаря з’явилися нові можливості, які переросли в функціональні обов’язки. Співпраця бібліотекарів із журналістами - це не тільки користь для книгозбірні, а ще надзвичайно цікава та захоплююча ланка діяльності. 

  В межах роботи PR-офісу сучасних бібліотек Житомирщини були проведені інноваційні навчання бібліотечної піар-грамотності "Побудова та підтримка ефективних зв'язків зі ЗМІ у сучасній бібліотеці", по закінченню яких найкращі учні отримали сертифікати. 

    Інноваційні навчання були розділені на теоретичні та практичні заняття. За період навчань бібліотекарі створювали прес-анонси, прес-релізи та пост-релізи, працювали із журналістами за допомогою сервісу Google+ та інших соціальних мереж, а також познайомилися із поняттям "бібліоафіша" та основними правилами їх створення і розповсюдження.
  По закінченню навчань кожен учасник отримав інформаційну папку додатків різноманітних матеріалів роботи із журналістами.

  Приємно зазначити, що від творчої команди випускників інноваційних навчань керівник піар-офісу сучасних бібліотек Житомирщини Н. А. Бойко отримала інтерактивні подарунки для подальшої роботи із своїми маленькими користувачами. Дякую!:)

Немає коментарів:

Дописати коментар