Обласна бібліотека для дітей Житомирської обласної ради

text<обласна бібліотека для дітей житомирської обласної ради>text

9 вересня 2012 р.

Співають діти оду хлібу

         З нагоди відзначення 1128-річниці від дня заснування міста Житомира та в рамках святкування 75-річчя утворення Житомирської області відбувся конкурс поезії про хліб, у якому також взяли участь читачі нашої бібліотеки та члени літературного обєднання «Молода надія», який працює при ліцеї №25 ім. М. О. Щорса (керівник М. А. Рудак)
 ТВОРЧА СТЕЖИНКА бажає їм тільки перемоги.

Співають діти оду хлібу


Зібрали урожай  у полі.
Ліг на рушник пахучий хліб –
Найголовніший  в нашій долі,
Що зберігає весь наш рід.

Дитячі рядочки,  як ті колосочки,
Зібрались у славні рядки.
Ми оду співаєм, ми хліб величаєм
На всі століття і віки.

Лиш хліб духмяний на столі
Дарує всім щасливі дні
У небі сонечко барвисте
Всміхається тобі й мені.

Рідний край розвеселився.
Сонцем жовтим засвітився!
Небо синьо-голубе,
Жито гарне, золоте.
Я маленька підростаю
І милуюсь рідним краєм.

4 коментарі:

  1. Поздравляем с Всеукраинским днем библиотек! Желаем дальнейших успехов, творческих проектов, читателей, для которых библиотека всегда будет местом встречи с шедеврами мировой литературы!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Уважаемые коллеги! Спасибо огромное за поздравление! Я недавно вернулась из незапланированного отпуска, но поздравить с профессиональным праздником, думаю, никогда не поздно;) Хочется пожелать вам доброго здоровья, мира, благополучия. А также неустанного творческого поиска, взаимопонимания в коллективе и благодарных, любознательных читателей!!!

      Видалити
  2. Дорогі колеги! З нагоди свята зичимо Вам, міцного здоров’я, особистого щастя, творчого натхнення, добра, миру та благополуччя, відчуття справжнього задоволення від своєї роботи та нових успіхів на блогониві!
    З повагою БІБЛІОБЕРДИЧІВ!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Любий наш БІБЛІОБЕРДИЧІВ! Наталка-Читалка та весь колектив Житомирської обласної бібліотеки для дітей дуже вдячний вам за привітання. Від щирого серця прийміть і від нас найщиріші побажання всього того, що робить людей щасливими, а їх життя прекрасним :*)

      Видалити