Обласна бібліотека для дітей Житомирської обласної ради

text<обласна бібліотека для дітей житомирської обласної ради>text

16 жовтня 2013 р.

Сучасна дитяча творчість... Яка вона? Запрошуємо на безкоштовну дитячу танцювальну виставу "Дім"

    3 листопада о 17.00 у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Івана Кочерги (Майдан Соборний, 6) відбудеться прем’єра танцювальної вистави «Дім». Міжнародний благодійний проект «Дім» та Громадська організація «Мистецькі Мандри» (місто Одеса) запрошують усіх бажаючих безкоштовно відвідати незабутній перформанс. 
       Проект в Житомирі відбувається за підтримки Житомирської обласної державної адміністрації, Житомирської обласної ради, Житомирської обласної громадської організації «Асоціація об’єднаних мистецтв» та Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. Івана Кочерги.
       Проект «Дім» – це танцювальний перформанс постановників зі Швеції – хореографів Бенно Ворхам та Сибріг Доктер, у співпраці з відомими танцюристами з України, Молдови, Білорусі та дітьми з Білгород-Дністровського дитячого будинку (Україна).

Головна мета проекту – представлення ідеї «що таке дім», поданої мовою людського тіла у процесі створення танцювального перформансу. Протягом одного місяця професійні танцюристи та хореографи з чотирьох країн працювали у проекті з групою дітей віком від 12 до 15 років з Дитячого будинку міста Білгород-Дністровського Одеської області. Під час інтенсивної роботи було відібрано 6 дітей, які продовжили роботу над виставою. Результатом такої взаємодії стало театральне дійство з елементами сучасної хореографії. Вистава складається з коротких новел, де діти разом із дорослими намагаються зрозуміти, що для них є дім. Дім – це алегорія, яка зображується конкретними прикладами на сцені.            
Уперше проект «Дім» було розпочато в 2012 році в Молдові, в результаті чого відбувся тур містами Молдови (відео вистави з прем’єри в Молдові:  http://www.youtube.com/watch?v=sPqRih78yko )
Також у вересні 2013 року проект відбувся в Білорусі. У кожній країні, де відбувається проект, команда танцюристів працює разом з дітьми з дитячих будинків цієї країни.
У червні цього року виставу вже було показано в Одесі, Києві, Донецьку, Кривому Розі, Дніпропетровську та Ялті.
Учасники проекту:
Організатори: LAVA Dansproduktion: Сібріг Доктер & Бенно Воорхам (Стокгольм, Швеція) www.lavadans.com/lava.html
Олександра Сошнікова & Сергій Головня (Кишинів, Молдова) – хореографи ансамблю «Фантазія», виконавці сучасного та класичного танцю.
Данило Бєлкін & Дмитро Візір & Марія Кондратьєва (Дніпропетровськ, Україна) – викладачі сучасного танцю, перформери.
Інна Асламова  (Гомель, Білорусь) – хореограф, керівник відділу сучасного танцю Гомельської дитячої хореографічної школи, лауреат міжнародних конкурсів.
Координатори  проекту в Україні – НГО «Мистецькі Мандри»
Керівник проекту в Україні – Катерина Радченко, finestrad@gmail.com , телефон 0679240672
Сайт проекту: http://theprojecthome.org/
         Сторінка проекту в соціальній мережі: https://www.facebook.com/BlagotvoritelnyjProjectHome

ЗАПРОШУЄМО ВСІХ БАЖАЮЧИХ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар