Обласна бібліотека для дітей Житомирської обласної ради

text<обласна бібліотека для дітей житомирської обласної ради>text

11 лютого 2014 р.

Душа торкається любові

Автор и исполнитель своих песен Светлана Смирнова
  Нещадавно у літературній кав’ярні «Перехрестя віків» нашої бібліотеки відбулася творча зустріч «Душа торкається любові» із бібліотекарем, автором і виконавцем власних пісень Світланою Смірновою, яка була спрямована на допомогу у реабілітаційному лікуванні Олександра Погорецького, що з дитинства хворіє на ДЦП та подвійну геміплею зі стійкими важкими руховими порушеннями.
    На заході створювалися та дарувалися присутнім поетичні листівки з поезією автора, своєрідні креативні «happy-позитиви від Світлани Смірнової»:

Дарите друг другу улыбки,

Дарите любовь и внимание,

Пусть прошлые споры, ошибки

Повтор не найдут никогда

    Стремление жить и трудиться,

                                                                           Познаний и счастья желание
                                                                              Любовью и верой скрепятся
                                                                              И рядом пойдут сквозь года!
happy-позитиви від Світлани Смірнової

Радости душевной, здравия телесного!
Всё, что нам Господь даёт – 
всё для нас полезно!
     На гостей свята чекала акція-подарунок «Лютневі поетичні вузлики на згадку від Світлани», під час якої авторка дарувала збірку своїх поезій «Разговор с душой» усім, хто був не байдужий до горя Сашка Погорецького і прагнув допомогти йому у подоланні важкої хвороби.
Театралізована мініатюра на пісню "Кофейный аромат"
від бібліотекарів
Лілії Олішевської та Любові Пєсковець 
 Присутні на зустрічі мали змогу ознайомитися із творчістю мистецького експромт-театру «Струни серця» у складі art-групи бібліотекарів та активних читачів відділу обслуговування учнів 5-9 класів. У літературно-музичній вітальні «Свічадо» бібліотекарі відділу обслуговування учнів 5-9 класів презентували театралізовану композицію «Ангел і дитина», а також постановку «У творчій кав’ярні» на пісню автора «Кофейный аромат».

Тріо доньок Світлани Смірнової "Три барышни"
у складі Тетяни, Олени та Юлії Євтушик 
   Дует «ТЕТ-а-ТЕТ» створював незвичайні малюнки на кожну пісню Світлани Смірнової, а на пісню «Сказка о фее» ними ж був представлений ляльковий театр. Справжнім подаруном для всіх присутніх був виступ тріо доньок Світлани Смірнової «Три барышни», які чудово виконали однойменну композицію своєї творчої бабусі. 
Творча замальовка на пісні автора
дуету "ТЕТ-а-ТЕТ"
у складі нач. відділу обслуг. уч. 5-9 кл.
 Тетяни Данилевич та середньої доньки автора, активної читачки нашої бібліотеки
 Тетяни Євтушик
Театралізована композиція "Ангел і дитина" у виконанні бібліотекаря Наталії Журавської та
наймолодшої доньки автора Олени Євтушик
Поезія "В простых вещах такое совершенство"
у виконанні заст. директора із наукової роботи Лариси Мозгової
Творча підтримка друзів, колег та партнерів Світлани Смірнової разом із директором бібліотеки Ольгою Лепілкіною
    Творчість людини відображає її життя. Світлана Смірнова народилася і виросла у багатодітній творчій родині. Була відзначена званнями дипломанта численних Всесоюзних фестивалів та конкурсів. 

     На заході були присутні друзі, колеги та партнери автора, а також представники місцевої влади. Мер нашого міста Володимир Дебой побажав Світлані реалізації її творчих ідей та задумів, а також із задоволенням долучився до благодійної акції на підтримку Сашка Погорецького.
Свою збірку поезій "Разговор с душой" 
Світлана підписує меру м. Житомир Володмиру Дебою
   Після заходу, завдяки безкоштовному Інтернету у нашій бібліотеці в рамках програми Бібліоміст, активні читачі Олександр Погорецький, Олександр Жолонський та Вадим Шевчук здійснили підбір картинок для створення відеоряду на пісню Світлани Смірнової "Расскажите вы, подруженьки", який став для автора справжнім подарунком. Сам відеоряд ви зможете подивитись у наступному пості*) Добродійна акція-автограф Світлани Смірнової "Від творчого серця маленькій дитині" була проведена в рамках роботи піар-офісу сучасних бібліотек Житомирщини.
     Житомирська обласна бібліотека для дітей – це сучасна бібліотека, де працюють сучасні бібліотекарі, які завжди підтримають та допоможуть; це місце, де кожен читач почуває себе затишно і зручно; це майстерня інноваційних ідей, де кожен читач може реалізувати свої творчі можливості.








5 коментарів:

  1. Наташа! Я з нетерпінням чекала цю публікацію. Які ви всі молодці! Читаючи пост, у мене складалось враження присутності на творчій зустрічі "Душа торкається любові". Такий багатогранний захід! Які ви всі гарні на світлинах фотографій, костюми дуже цікаві, щасливі лиця всіх присутніх. Я щиро радію за вас і не перестаю повторювати - як добре, що НТП дійшов до освоєння інтернет-простору і ми маємо можливість читати та споглядати хронологію таких чудових заходів! Дійсно, Житомирська обласна бібліотека для дітей - це Храм науки, майстерня інноваційних креативних ідей! Рівняємось на вас, шановні колеги!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, шановна Людмило Станіславівно! Ми також дуже радіємо, що маємо таких творчих колег та партнерів, як Попільнянська районна бібліотека для дітей, яка завжди нас підтримує.

      Видалити
  2. Які ви молодці, так цікаво підготували та провели захід! Саме задоволення в такій обстановці зустрічатися з цікавими, талановитими людьми.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Спасибі, пані Ольго за гарні слова! Цей захід дійсно був надзвичайно зворушливим, бо переслідував благородну місію. Для Сашка ми зібрали 1400 грн і передали їх мамі хлопчика. Я ще раз дякую всім, хто нас підтримав.
      Також прийміть мої слова вдячності за те, що завдяки вам, шановна пані Ольго, Тернопільська обласна бібліотека для дітей та блог Багатобарвний світ мистецтва завжди підтримує наші акції та є активним читачем блогу Творча стежинка. До речі, ви отримали посилку книг Марії Григорівни Павленко?

      Видалити