Обласна бібліотека для дітей Житомирської обласної ради

text<обласна бібліотека для дітей житомирської обласної ради>text

17 квітня 2014 р.

Розмалюю писаночку

"Розмалюю писаночку, розмалюю, на Великдень мамі й татові подарую..." 
    Напередодні Великодня душа кожної людини сповнена найкращих почуттів радості та свята. Це дійсно світлі дні, неодмінним атрибутом яких є яйце - символ Всесвіту. Вже стало доброю традицією щорічно напередодні Великодніх днів організовувати у нашій бібліотеці виставку кращих учнівських робіт студії народного мистецтва, зразкового колективу ЖМЦНТТУМ, керівник: Олена Андріївна Алейнікова. Роботи дітей сповнені особливої витонченості, старанності та краси.
        Здавна відомо, що писанка - це символ життя, де криється таїна будови світу й руху небесних світил. Створюючи писанки, наші предки малювали знаки-символи, які захищали від вогню, блискавки, бездітності, хвороб та неврожаю. Правильно написана писанка вважалася універсальним талісманом. Розпис писанок супроводжувався особливими обрядами і зміни в орнаменті не допускалися, оскільки писанка втрачала свою магічну силу. Також говорять, що малювати писанки краще у Чистий Четвер (тобто сьогодні) або у Світлу Суботу (19 квітня 2014 року), тоді ваша сім'я стане дружнішою, забудуться всі негаразди й суперечки.
       За вишуканістю і витонченістю виконання українські писанки не поступаються всесвітньовідомим шедеврам іранських, індійських, китайських та японських мініатюр, а Поліські і Волинські писанки завжди вважалися зразками вищого прояву художнього смаку. У цьому можна переконатися відвідавши нашу виставку.




 

 

 



         Кожен відділ нашої бібліотеки підготував для своїх читачів святкові книжкові виставки, з яких можна дізнатися багато цінної інформації. Особливо блог ТВОРЧА СТЕЖИНКА звертає вашу увагу на періодичні видання, які отримує наша бібліотека. На сторінках журналів розміщена інформація про нові техніки розписування яєць, підготовка Великодніх подарунків та ін. Деякі статті пропонуємо до уваги творчих і винахідливих:)


Журнал "Джміль". - № 2. - 2014
Журнал "Джміль". - № 2. - 2014
Журнал "Жасмин". - № 3. - 2014
Журнал "Жасмин". - № 3. - 2014

Журнал "Пізнайко". - № 4. - 2014
Журнал "Пізнайко". - № 4. - 2014
 Наталка Читалка та колектив Житомирської обласної бібліотеки для дітей вітає усіх із Великоднем! Нехай це величне свято наповнить серце світлими почуттями надії і любові, дарує щастя і добро. Христос Воскрес! Воістину Воскрес!  
Також читайте і дивіться:




8 коментарів:

  1. Наталочко, ви ще раз підтвердили, що бібліотека - це територія творчості, від творчих бібліотекарів до творчих читачів.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Працюючи зі своїми читачами ми намагаємося розповісти їм все найцікавіше, поділитися досвідом, навчити творити. Я думаю, ця особливість притаманна багатьом бібліотекарям*))

      Видалити
  2. Чудові творчі роботи. Дійсно, бібліотекар - на всі руки майстер сам і передає своє вміння та знання іншим людям.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Без наших творчих читачів, напевне, не було б і нас))) Вихованці студіїї "Народне мистецтво" під чітким керівництвом Олени Андріївни Алейнікової створюють власноруч справжні дива. Ми гордимося тим, що серед найкращих партнерів нашої бібліотеки Житомирський міський центр науково-технічної творчості учнівської молоді. Вони великі молодчинки!!!

      Видалити
  3. Щиро дякуємо за привітання! Взаємно вітаємо із Великоднем - миру, радості, сповнення віри та надій у кожній миті життя!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Христос Воскрес! Воістину Воскрес! Найкращі вам наші побажання, шановна Людмило Станіславівно!

      Видалити
  4. Які все ж такі діти молодці! Таки дива творять!
    Нам, дорослим, за ними і не угнатися:-)))
    Натхнення та творчого успіху вашому колективу!
    Зі святом!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, Тетяно Вікторівно, за теплі слова! Підтримка для маленьких та творчих надзвичайно важлива. Коли зустрічаюся із такими талантами, розумію, що це нам треба у них ще повчитися майстерності*)))

      Видалити